Konsert:

Rockefeller 15.04.99
Jonas Fjeld m/ nytt band

SVÆRT NOK FOR MEG

Han er eminent, denne lille mannen som nå endelig liker å stå på scenen. Han er ikke lenger den stille forsiktige karen som i tidlig 70-tall kamfulerte seg bak sprø kostymer og halsbrekkende innfall. Han har funnet sin gate. Og nå står han der også uten Ole Paus, denne musikkens Ludvig, - alene uten sin Solan.

Av Kristin Bachken

Og han er sterkere enn noensinne. Det svinger - og innimellom det hele småprater han om dagliglivet på Konnerud, og gir oss små leksjoner i heimstadlære, som han selv uttrykker det: “Drammen i regn“, “Konnerud“ og “Den svarte elva“. Det er nesten så vi har lyst til å bestille en guidet tur i Drammen og drikke kaffe hjemme hos Jonas, som en avslutning på pensjonistturen. Ja, for denne konserten var for de litt eldre, de uten så mye hår og som fremdeles tror de var en del av ungdomsopprøret. En frisk og rockete fremføring av Beatles’ “Blackbird“ fikk fart i gamle rockeføtter, og da den lille mannen begynte å snakke om Rolf Riktor og Falkeklubben, var vi ikke særlig gamle lenger.

Etterfulgt av betroelser om tidligere pianoferdigheter ble “Tordensky“ eminent fremført av sjefen selv, nå også på el-piano. Det var sterkt og vakkert. “Texas Jensen“ med fele-akkompagnement var heller ikke å forakte. Høydepunktene fra Danko, Andersen og Fjeld-perioden ble tatt fram igjen - og de holder absolutt fortsatt. “Hu derre du veit“ og den lille pornografiske om hun som kom, var selvfølgelig også med, og du verden hvor god klang det er i gitarene til herr Fjeld.

Etter vel to fullspekkede timer på scenen kunngjør den lille mannen at faktisk siste låt stod for tur, men at konserten selvfølgelig kunne forlenges. Avslutningsvis fremførte han låten om hvor fint det er å komme hjem og hjem kan jo “være hvor som helst bare du er nær“. Ja, sånn er det faktisk med herr Fjeld, hva er et hjem uten en Jonas Fjeld plate? Publikum elsker ham og han elsker oss igjen, egentlig burde vi alle invitere ham med hjem, servere ham en pils og så be ham fortelle videre om fuglene på foringsbrettet på Konnerud. Det er det enkle vi elsker ham for.

Takk for en strålende konsert og vel hjem, herr Fjeld.
Fjelds hjem

 Les om Peter Maffay - Tysklands Bruce Springsteen 
Les også om

Bob Dylan

Neil Young

Michael Jackson

Prince - The Artist

B. B. King

James Brown

Marianne Faithful

Michael Jackson

The Temptations

The Supremes

Villsvin og fest

Villsvinjakt

Svalbardposten

Sitater

Baksiden

Karneval i Stuttgart

Skitur over de syd-tyske marker

Tidenes  norske  alpinister

Beckenbauer med Goethe-dikt på CD- Rom?

Goethes hjemmeside

Tyskland-siden

Til toppen

Home

All tekst: ©Brage Forlag