(21. januar 2003)

Fikk Bild Zeitungs sjefsredaktør forlenget penis?

Saken går mot høyesterett

_________________________________________________________________________________

Byretten i Berlin har i de siste dagene beskjeftiget seg med om sjefsredaktøren for Tysklands mestselgende avis, Bild Zeitung, har fått forlenget sin penis ved operasjon - eller om inngrepet var mislykket. Ble hans penis kortere?

Det var den venstreorienterte dagsavisen Tageszeitung som hevdet at sjefsredaktør Kai Diekmann gjennomgikk en operasjon for å øke lengden på sin mest mannlige kroppsdel. Artikkelen hevder imidlertid at operasjonen ble mislykket, og penis kortere.

Vi skylder vel likevel å gjøre oppmerksom på at det hele var en satirisk artikkel, som, ifølge retten, en gjennomsnittsleser ville forstå ikke er sann. Kai Diekmann brakte likevel fornærmelsen inn for retten, og krevde 30000 Euro for "tort og svie".

Men der gikk redaktørpøbelen i baret. Retten hevder i sin skriftlige begrunnelse at det forelå brudd på loven om privatlivets fred, men fordi han selv som sjefsredaktør ofte begår samme lovbrudd overfor andre, fant retten ikke grunnlag for å dømme Tageszeitung til å betale ham erstatning.

Rettens omfattende begrunnelse har vakt oppsikt i Tyskland. Der står det å lese: "I mange tilfeller er klageren (redaktør Kai Diekmann) sogar selv initiativtager til slike lovbrudd. Gjennom dem øker han omsetning og inntekter for Bild Zeitung, og også sine egne inntekter" (provisjon, red. anm.).

Sjefsredaktør Kai Diekmann (hvor mye mann er han?) har ikke vedtatt dommen. Saken kommer nå inn for høyesterett.


Vår kilde er Stuttgarter Zeitung, som hadde en lengre reportasje om saken.


22. november 2003:
Rapperen Sabrina Setlur synger om sex med tennisstjernen Boris Becker

Sabrina Setlur er en kjent tysk rapper, som ble ytterligere kjent da hun hadde et relativt kortvarig, men mye omskrevet forhold med Boris Becker. Den 29-årige Sabrina synger på sin siste CD, "Sabs", i sangen "Die Auserwählte" (de utvalgte): "Selbst meine klitoris is'n Schmecker, bitte frag Boris Becker." På norsk blir det noe sånt som: "Selv min klitoris er lekker, bare spør Boris Becker."

CD'n gikk rett inn på 11. plass i sin første uke på listene, og den skandaløse sangen kan også høres som ventemusikk på plateselskapet "3p". Vi tipper de blir ganske mye oppringt for tiden...


2. desember 2005:

Skøyteverdensmesterne Monique Garbrecht-Enfeldt (37), Gunda Niemann-Stirnemann (39), alpinverdensmesterne Florian Eckert (26), Hilde Gerg (30), de alpine verdenscuprennvinnerne Max Rauffer (33) og Regina Häusl (29), samt bob-verdensmester Christoph Langen (41) har alle lagt redskapene på hylla før OL bryter løs.

Sju i tallet, og ingen vet når den neste gir seg... Pressekonferansene med avskjeds-budskap har kommet på løpende bånd i høst. Samtlige oppgir skader som gjør, eller har gjort, forberedelsene utilstrekkelige, som årsak til avskjeden fra "toppjobbene" som sportsutøvere.

All tekst: ©Brage Forlag

Goethes hjemmeside       Odd Magne Hansens hjemmeside       home

"Store nyheter i Tyskland"      "Småsaker"

Tyskland-siden