BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG      

28. juni 2007:

 

-Sykkel-VM 2007 kan bli avlyst

Stuttgarter Zeitung melder i sin utgave for i morgen at borgermesteren for kultur og sport, Susanne Eisenmann, som også er leder for organisasjons-komiteen for VM, at det ikke lenger kan utelukkes at hele VM blir avlyst.

-Dette kan skje, dersom den tyske staten og delstaten Baden-Württemberg trekker tilbake den lovede støtten til arrangementet, noe de kan komme til å gjøre, på grunn av dopingsumpen sykkelsporten befinner seg i. De stadige avsløringen går tyske politikere så til de grader på nervene at intet lenger utelukkes.

Siste skudd på stammen av nødtiltak, er utarbeidelsen av et "æresdokument", utarbeidet av innenriksdepartementet i samarbeid med Sykkelforbundet,  der VM-deltagerne må underskrive på at de aldri har brukt dopingmidler.

Synd, skulle VM bli avlyst. Løypa går i nabolaget vårt. Et "allemannsritt", der arrangementet ble testet, er allerede gjennomført, vi oppdaget det da et helikopter en søndag formiddag tok en sakte bue rundt, og heldigvis, over hustaket, mens vi i klapringen prøvde å nyte frokosten på kjøkkenterassen.
.

29. juni 2007:

 

T-Mobile-rytter Jörg Jaksche vil avsløre hele sykkelsporten

Den utgaven av magasinet Der Spiegel, som kommer i handelen om tre dager (på mandag), vil inneholde et langt intervju med Jaksche der han avslører hvordan dopingen i sykkelsporten organiseres. 

Han vil selv tilstå doping, og nabvngi andre ryttere og funksjonærer og medarbeidere i stallene som har fungert med i de hemmelige dopingsystemene.

Så er det ikke annet å gjøre: Løpe til Narvesen på mandag, og legge myntene på disken.

 

29. juni 2007:

Visepresidenten i det tyske sykkelforbundet beskyldes for å ha organisert doping

Udo Sprenger var manager i rennstallen "Nürnberger" først på 2000-tallet, og blir i en uttalelse på TV-kanalen ARD av en ukjenneliggjort tidligere rytter beskyldt for å ha organisert dopinga i teamet. Rytteren har avlagt ed på sannheten i uttalelsen.

Synd, at Herr Sprenger nå er visepresident i forbundet. Han er også sjef i organisasjons-komiteen til det tyske mesterskapet på landevei, som går til helgen.

2. august 2007:


Sykkel-VM avlyses ikke

Etter flere møter mellom representanter for antidoping-organisasjoner, det tyske sykkelforbundet og innenminister Wolfgang Schäuble, og intens diskosjon med det internasjonale forbundet UCI, bekjentgjorde Stuttgarts borgermester for sport og kultur, Susanne Eisenmann, i dag, at VM tross alt skal finne sted.

Det har vært ført en langvarig, intens diskusjon om byen skulle frasi seg VM pga. all dopingen. Man mente at et sykkel-VM vil kunne gi byen negativ PR.

Nå har man kommet fram til at man kjører mesterskapet, men med et mye strengere kontrollprogram under rennene, og i løpet av de fem renndagene (og nettene!), fra 25. september til 30. september 2007.

PS:
Kanskje en liten kuriositet, at etternavnet til sportsborgermesteren betyr Jernmann. Altså
Dr. Susanne Eisenmann
Susanne Jernmann. Spør presidenten i UCI, og han kan sikkert bekrefte etternavnet hennes - hun stilte ham et ultimatum vedrørende antidoping-tiltak under mesterskapet.

Fotball-linker
            
Tilbake til
Tyskland-siden
Tilbake til
Den norske Bundesliga-siden
Baksiden
Johann W. Goethe-siden
Texte auf Deutsch
Store nyheter i Tyskland
Smånytt fra Tyskland
Tysklands-opplevelser
Brage Forlag-siden
Sitat-siden
Rock- og Pop-siden