BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG      

1. juni 2007:

Verdensmester Paul Breitner:


-Tyske fotballspillere dopet

Verdensmester, og mannen som har scoret i to VM-finaler, Paul Breitner, hevder i dag i et intervju i avisen tz at det også i proff-fotball (i Tyskland) forekommer doping.

-Men det dreier seg nok nå, siden innføringen av dopingkontroller, bare om enkelttilfeller.


Paul Breitner slik
han i dag ser ut.
Om det som skjer i tysk idrett om dagen, sier han:

-Tilståelsene i sykkelsporten er bare bgynnelsen på en kjempebølge, som akkurat har begynt å bygge seg opp, sier han til avisen. -Det blir ikke mange sportsgrener som kommer til å unngå å bli tatt av den.

5. juni 2007:


Mot gigantisk dopingskandale i Italia

Den italienske sportsavisen "Gazetta dello Sport" melder i kveld at Romas antidopingkommisjon vil innlede etter-forskning mot sykkelstjerne Eddy Mazzoleni, som ble nr 3 i Giro d'Italia nettopp, og rundt 100 andre idrettsstjerner fra forskjellige grener, pluss et ukjent antall sportsleger og funksjonærer, i neste uke.

Av stjernene som innkalles til forhør nevnes foruten Mazzoleni, vinneren av Giro d'Italia i år, Danilo Di Luca, og friidrettsutøverne Guiseppe Gibilisco og Nicola Vizzoni.

 


6. juni 2007:

Jens Lehmann:

-Doping kan forekomme

Tysklands VM-helt Jens Lehmann sier i et intervju med Sport Bild i dag, at det kan forekomme doping blant fotballproffer i restitusjonspausene etter skader.

- Da bruker noen tydeligvis muskeloppbygg-ende preparater, hevder Arsenal-målvakten.

7. juni 2007:

 

Tysk langrennslege i dopingsøkelys

Sport Bild meldte i går at idrettslegen Ernst Jacob, som er utdannet på sykehuset til "dopinguniversitet" i Freiburg, hører til blant de 93 legene som veileder og behandler tyske VM- og OL-lag, som nå under ed må underskrive på at de aldri har deltatt i dopingaktiviteter, eller vil gjøre det i fremtiden.

Jacobs underskrift - eller nekting av underskrift - imøteses med spenning, siden han er utdannet i dopingredet Freiburg. I 2003 var han lege for proffsykkelstallen Coast, der Jan Ullrich det året kjørte.

Han har også medisinsk omsorg for langrenns-landslaget, og kom i søkelyset da Evi Sachen-bacher ble sperret fra første renn i OL 2006, da han forsvarte de høye blodverdiene hennes.Une.

13. juni 2007:

Peter Neururer: Halvparten dopet

Den mangeårige Bundesligatrener Peter Neururer hevder i Sport Bild i dag at halvparten av spillerne på laget Schalke 04 tok dopingmiddelet Captagon, som har stimulerende, oppkvikkende virkning, da han trente klubben i 2. Bundesliga sesongen 1989/90. 
Fotball-linker
            
Tilbake til
Tyskland-siden
Tilbake til
Den norske Bundesliga-siden
Baksiden
Johann W. Goethe-siden
Texte auf Deutsch
Store nyheter i Tyskland
Smånytt fra Tyskland
Tysklands-opplevelser
Brage Forlag-siden
Sitat-siden
Rock- og Pop-siden