_____________________________________________________________________

Mord på gamlehjemmet _____________________________________________________________________


Stuttgarter Zeitung melder om et spektakulært mord på et av byens gamlehjem. På tomannsrommet ble en kvinnelig pasient fønnet død i sengen - hvilket jo ikke er så uvanlig på et gamlehjem. I dette tilfellet derimot, fattet pleierne raskt mistanke om at døden ikke bare skyldtes alderdomssvakhet. Gamlehjemslegen ble tilkalt, og fastslo at døden skyldtes kvelning med puter. Mistenkt: Romkameraten, en åndsfrisk frue på 90!

Det endte med møte i retten for fruen - som tilstod, angret, og fikk betinget dom - og dermed slipper å sone dersom udåden ikke gjentas!

Den tilårskomne kvinnen fortalte at hun hadde blitt så forbannet over romkollegaens snorking, at hun hadde stappet en del puter rundt og over ansikt, munn og hode på naboen. Men hun hadde ikke ment å drepe henne!

Javel, en bør vel omgås de gamle med litt mildhet. Men hva tenker den myrdedes pårørende i sakens anledning?

Se det, det forteller historien intet om.

_______________________________________________________________

________________________________________________________________
15.08.2005:

Siw Malmquist på tysk TV:
-Jeg vil gjerne pule.
_________________________________________________________________


Tre humørfylte, ikke lenger helt unge damer, satt sammen i beste sendetid og ble intervjuet av Reinhold Beckman i kveld: Wencke Myhre (58), Gitte Hännig (57) og Siw Malmquist (68).

De har til felles at de gjorde karriere i Tyskland på 60- og -70-tallet. De siste par årene har de sammen gjort mange show her i Tyskland, og har to felles-CD'er på markedet.

Da Beckmann spurte om det var problemer med språket i begynnelsen, svarte Wencke, at da hun var 16, og fikk foreslått at de skulle spise på Möwenpick, at hun syntes det var veldig flaut. Det ordet kunne man jo som norsk ikke si.

Siw hadde en enda bedre historie: Antrekket hun hadde med seg, dugde ikke til å opptre i, fikk hun beskjed om. Hun fikk forelagt seg nytt, og dro langsomt på seg buksa.

-Er den OK, spurte stylisten.
-Ja, svarte hun, og gjorde meget talende håndbevegelser, -men jeg vil gjerne pule.

Fickor på svensk, er lommer på norsk, og hun trodde det var fickor på tysk også, men med flertallsendingen -en, og sa det. Ficken betyr å pule. Vi vedder hele vår megaformue på at ALLE som så programmet i kveld, lo seg fordervet.

Og dette skjedde på en tid da Sverige og Danmark var kjent for å ha et meget (seksuelt) frigjort samfunn - i sterk motsetning til Tysklands puritanske offisielle moral. Siw trodde hun hadde sagt at hun gjerne vil ha lommer, på ikke feilfritt, men forståelig tysk. I virkeligheten hadde hun sagt Jeg vil gjerne pule, på perfekt tysk. (Ich möchte gern ficken.)

Skal vi tippe at mannen himla med hjernen, og at gjøken gol i noen forbløffende sekunder?

_______________________________________________________________ 06.01.06:

Tysk TV latterliggjør Holmenkolltåka

Det er ikke hver dag man hører norsktekstet musikk på tysk TV. Så vi våknet i stolen da De Lillos' Oslosang strømmet gjennom eteren og inn i stua. "Oslo, som en stor by er du ganske liten, Oslo, Oslo, Oslo." Det var rent så man fikk hjemlengsel til fårikål og tåkesuppa fra Kollen, som de viste mange bilder av.

Det som fikk ARD til å sende innslaget, var at dagens skisytterrenn i WC i Oberhof måtte utsettes til i morgen - nettopp på grunn av tåke. Da fikk senderen problemer med å hoste opp pausefyll, og lagde et fornøyelig innslag om en rekke skiskytterrenn som har måttet avlyses gjennom tidene, pga. for mye tåke, snøvær, vind eller kulde.

Det var ikke få. Men det eneste stedet som ble vist flere ganger, var, ja du har vel gjettet det, ja, nettopp: Oslo.

_______________________________________________________________

12.06.07:

Kjøreskoleelev tatt i 160 - med sjåførlærer ved sin side!

Det er ikke hver dag fartspolitiet får en slik fangst: På B 30 ved Hochdorf i Kreis Biberach braste kjøreeleven - en kvinne - inn i radarfella i 160 !! Og det med kjørelærer meg egen brems ved sin side.

Fartsgrensa var 100, så de "små" 60 kilometrene over det tillatte var ikke akkurat noen bagatell... Det var på stdet 3 kjørefiler i hver retning. Kjørelæreren må regne med 1200 kroner i bot, fire punkter i trafikksynderegisteret i Flensburg, samt 4 uker uten lappen, melder Bild Zeitung i dag.

Den unge kvinnen slipper unna uten straffetiltak, siden sjåførlæreren er ansvarlig for ferden.
_______________________________________________________________
23.05.12:

Vitenskapsmann med doktorgrad stjal 24 000 bøker fra biblioteker!

En velansett vitenskapsmann i den lille sydtyske byen Darmstadt ble nylig tatt på fersken, idet han var iferd med å bære ut 53 bøker fra et bibliotek. Politiet gjorde imidlertid store øyne da de dro hjem til mannen på husundersøkelse. Stablet rundt i alle rom fant de 24 000 bøker stjålet fra minst 50 biblioteker.

Den kleptomane vitenskapsmannen, 45 år gammel med doktortittel, er ansatt ved vitenskapsdepartementet i Hessen. Han er gift, har to barn, og er aktiv kommunalpolitiker. Hans fagområde er geofysikk og geologi. Det var gamle, verdifulle verker fra disse fagområdene hans kleptomanfingre brakte med seg hjem.

Han er nå suspendert fra sine oppgaver, og venter på rettsak. Bøkenes verdi er mange millioner kroner.

_______________________________________________________________
Fryd deg også over:

Monica Lewinsky      Karneval i Stuttgart      Matthäus som landslagstrener?      Jan Åge Fjørtoft

Norske i Bundesliga      USA - Tyskland 3-0!      Fotballkulturdebatt      Cold Irons Bound      Bob Dylan

Neil Young      Michael Jackson      Prince - The Artist      B. B. King      James Brown      Marianne Faithful

Peter Maffay - Tysklands Bruce Springsteen      Tidenes  norske  alpinister

Beckenbauer med Goethe-dikt på CD- Rom?      Hvem var Goethe?      Goethes hjemmeside

Odd Magne Hansens hjemmeside

"Store nyheter i Tyskland"              "Småsaker"              Tyskland-siden
Til toppen

All tekst: ©Brage Forlag

____________________________________________________________________________________________