(17. desember 1998)

Villsvinjakt - svinet uskadd,  jegeren drept _________________________________________________________________________________

Hele 40 jegere jaget for noen dager siden villsvin som i sommer har ødelagt åkrer i Weiburg v. Lahn i delstaten Hessen i midt-Tyskland. Det skulle vise seg å være litt for mange.

10 av dem gikk på rekke gjennom småskogen, da bikkjene plutselig jagde en villsvinflokk ut av et tett kratt. Gutta nølte ikke, fyrte 10-15 skudd, før roen atter inntrådde. Da lå en skutt jeger igjen på bakken - alle villsvinene var over alle hauger. Den trufne jegeren (ungkar)(57)(politimann), var skutt i låret, hovedarterien gjennomhullet og blodtapet dødelig før redningen kom.

Nå er etterforskningen i gang - hvem skjøt en politimann? Ingen vet...


.
3. aug. 2005:
Ny tysk rekord igjen: Arbeidløs (40) med fantastiske, utrolige 7,37 promille - overlevde!
_____________________________________________________________

Well - storyen meldes av Bild Zeitung, Tysklands mest useriøse og mest leste avis. Men Holger P. (folka de henger ut anonymt i avisa har alltid et etternavn bestående av en stor bokstav, med punktum etter seg. Og fornavnet er muligens diktet, slik som regel en del av omstendighetene rundt nyhetene også er :-)) måtte blåse i et måleapparat, og det viste 7,37‰. Det er jo ikke verst, men nøyaktigheten til et slikt instrument er kanskje ikke 100%?

Mannen hadde ikke møtt i retten, og politiet ringte derfor på. Holger greidde å åpne døra, men knapt å gå. Politifolka la ham på ei båre, og bar ham ut, der det bar rett inn på Krankenhaus til avgiftning.

Den upålitelige avisa skriver at for utrenede drikkere, kan døden inntrå allerede ved 4‰. Så vi bør vel fraråde rekordforsøk. Overlever man ikke, vil jo ikke rekorden være gyldig...

.
Feb. 1999:

Ny tysk rekord: Husmor (58) med fantastiske 7,3 promille - overlevde!
_____________________________________________________________

Det var vinterkaldt. Folk frøs på stoppestedet klokka tre på ettermiddagen. Ei dame satt på en krakk og drakk. Hun frøs ikke. En halv liter høyprosent Vodka gikk ned som var det vann. 20 minutter seinere reiste hun seg. Hun snublet og falt. Utrykningslege kom. Registrerte knapt puls - den svake ånden som kom var ytterst sterk. Fulle sirener til klinikken.

Der brakte legene henne i kunstig koma, og holdt ånden i gang med et pusteapparat. Tilstanden til den 58-årige Stuttgart-husmoren stabiliserte seg på kvelden. Redningen var et faktum.

Overlege Teisen ved Marienhospital i Stuttgart sier: "For friske voksne ligger den dødlige alkoholgrensa på ca. 6 promille. Døden inntrer ved lammelse av pustefunksjonen. Da er det bare munn til munn som kan redde."

Blodprøven til damen viste utrolige 7,3 promille, noe som visstnok skal tilsvare 3 helflasker.

Det var en forbedring av den gamle tyske rekorden på hele 0,82 promille, som ble holdt en 40-åring fra Mecklenburg-Vorpommern. Han overlevde 6.48 promille.


Verdensrekorden skal visstnok være registrert i Frankrike, der en 40-årig statlig kontormann skal ha greidd ytterst fantastiske 8,7 - og lever!

Nå spør vi oss, hvem har offisiell norsk rekord - og hva lyder den på?


Og hva har vi selv som pers? Vi er jo i live, og såvidt vites uten munn til munn tiltak, så et sted under 6 ligger den nok... Kanskje bør vi begynne å måle - sånn for sportens skyld?


ETTERORD:
Fire dager senere meldte avisene om en middelaldrende mann som gikk samme vei som husmoren, rett inn på overvåkningen - med 6,0 i promille. Det er nest beste notering i Baden-Württemberg til alle tider. Var det et nytt rekordforsøk? Mannen har foreløpig ikke ytret seg... Avisene, derimot, er sterkt opptatt av den nye trenden!


5. nov 2005:

Tysker fyllekjørte med 6,18 i promille !

I byen Dresden ble en 43-åring (mann) tatt for en aldri så liten fyllekjøringstur i går. "Ballongblåsingen" viste 6,18 promille, og blodprøven bekreftet denne megahøye verdien. Stuttgarter Zeitung melder at forrige tyske promillekjøringsrekord stammer fra mai i fjor, da en bilfører (også det en mann) ble tatt med 6,14 promille alkohol i blodet i småbyen Hagen.

Ifølge avisen, hevder eksperter at en promille på ca. 4 er livsfarlig (uten å kjøre bil...)


27. mai 1999:

Franskmann fyllekjørte med 5,1 i promille !

I den lille byen Saarrebourg i Lothringen ramlet en 36-åring ut av bilen, da han åpnet døra etter å ha parkert. Han ble liggende på bakken, uten sjanse til å reise seg.

Mannen hadde parkert utenfor en skole, der han skulle hente sønnen sin. Blodprøvetesten viste 5,1. Sterkt, spør De oss, å greie å kjøre bil i slike tilstander!


10. april 2000:

80-årig fransk kvinne kjørte i fylla!

Ved Arlanc i Midt-Frankrike ble en sprek, animert kvinne på respektable 80 år stoppet i en politikontroll. Selve promillen, 1.12, var noe mindre oppsiktsvekkende enn hennes unnskyldning til statstjenestemennene. "Jeg har bare drukket et lite glass," sa damen tilsynelatende oppriktig, "men etterpå har jeg fylt brennevin fra gamle flasker til nye, og må være blitt omtåket av alkoholdampen".

For politiet spilte grunnen liten rolle, den freidige 80-åringen mistet lappen på stedet, og må svare for seg i retten.

Så kanskje kan vi likevel ikke benytte oss av damens forklaring, i (på)kommende tilfeller...

.
7. august 1998
Tatt i 244 km/t med motorsykkel _____________________________________________________________

Med hele 244 km/t braste en motorsyklist gjennom radarkontrollen til politiet i Hamburg. Den 34-årige raseren var ute og prøvekjørte sitt redskap på Autobahnen, men dessverre for ham, på et sted med fartsgrense 120 km/t.

- En kjempeherlig følelse, uttalte mannen, som ifølge politiet kan regne med en bot på 1 800 kr, og inndragning av førerkortet i en måned.

Vi for vår del mener: Der har norske myndigheter litt å lære - med hensyn til straffeutmålingen.


Det er forøvrig ca. en million færre motorsykler i Tyskland enn innbyggere i Norge, altså rundt 3 millioner.

All tekst: ©Brage Forlag     Historiene er meldt av Bild Zeitung og av Stuttgarter Zeitung

Goethes hjemmeside       Odd Magne Hansens hjemmeside       home

"Småsaker"