Toni Schumacher fornøyd med den tyske innsatsen da Finland ble banket 2-0
______________________________________________________
(1. april 1999)

Tyskland presenterte seg meget agressivt, mener den tidligere "Battiston-killeren".

Harald "Toni" Schumacher skriver i sin gjestekommentarspalte i Kicker i dag at han er fornøyd med Tysklands spill i kampen mot Finland. -Laget tok et skritt i riktig retning, og har forbedret seg spillemessig. Så dårlig som det er blitt hevdet, kan tysk fotball slett ikke være. Det er ingen grunn til å se svart på fremtiden for landslaget.

Det samme gjelder mht. de unge talentene. Vi har fortsatt nok av dem. Stort ubehag gir det meg dog, når jeg ser hvilken hurlumhei mediene lager rundt et lovende talent. Slik alt for tidlig urealistisk og overdreven ros er en fare for deres utvikling. Da jeg var ung spiller, hadde talentene tid til å utvikle seg i fred og ro. Sier altså herr Schumacher (Skomaker) i sin Kicker-spalte. Og fortsetter:

- Lothar var best
Særlig var Lothar Matthäus god i denne kampen, og beviste dermed at diskusjonen om hans alder (38) er overflødig. I den form Lothar er nå, han bare spille. Jens Jeremies overbeviste meg også. Han kroppsliggjør de typiske tyske egenskapene kamp- og innsatsvilje mer enn noen annen.Et lite tilbakeblikk

Vi velger å friske litt på leserens hukommelse ved å minne om at "skomakeren" på 70/80-tallet spilte 76 kamper mellom aluminiumsstengene i det tyske landslagsmålet. I det landslagskarrieren ble avsluttet, fikk Schumacher hjelp til å skrive ned noen erindringer, som da boka utkom, utløste et lite fotballjordskjelv. Han fortalte at under forberedelsene til VM i 1986, fikk spillerne en rekke tabletter til frokost, som de ikke riktig visste hva inneholdt. Det kom fram at Schumacher mistenkte pillene for å være ulovlige og usunne, og han berettet i boken at han puttet dem i blomsterpotten ved frokostbordet. Planten skal ha visnet i løpet av de få dagene leiren varte.

Vi mener også å ha i erindringen at Schumacher ble temmelig kritisert i fotballmiljøet for sine også på andre områder friske og frie ytringer, noe som medførte at han nærmest ble tvunget til å forlate Köln, som han i årene 1973-87 voktet goalen for.


Les om noen av Toni Schumachers mange eskapader!

Fryd deg over:

Monica Lewinsky

Matthäus som landslagstrener?

Jan Åge Fjørtoft

Norske i Bundesliga

USA - Tyskland 3-0!

Fotballkulturdebatt

Cold Irons Bound

Bob Dylan

Neil Young

Michael Jackson

Prince - The Artist

B. B. King

James Brown

Marianne Faithful

Peter Maffay - Tysklands Bruce Springsteen

Karneval i Stuttgart

Tidenes  norske  alpinister

Beckenbauer med Goethe-dikt på CD- Rom?

Hvem var Goethe?

Goethes hjemmeside

Odd Magne Hansens hjemmeside

Til toppen
Bundesliga-siden

All tekst: ©Brage Forlag