Vi twitrer fra Tyskland her
Om Stuttgart 21:
Samleside her

     TYSKLAND-SIDEN    

29. juni 2005:

Forfatningskrise i Tyskland - Schröder vil ikke regjere lenger!

Innstill dere på ny kanzler i Tyskland fra høsten, folkens! Schrödern vil fremprovosere nyvalg, og det på en underlig måte. Han stiller mistillitsspørsmål i Bundestag - men ikke for å få tillit, for å kunne fortsette å regjere, nei, han ber partimedlemmene om å stemme blankt, slik at han taper avstemninga, og nyvalg må skrives ut.

Angela Merkel ser ut til å kunne bli
Tysklands første kvinnelige kanzler.

Det er åpenbart at han og SPD vil tape nyvalget. Det blir ny kanzler - og det blir en kvinne. Angela Merkel fra CDU. Da heter det ikke Bundeskanzler, men Bundeskanzlerin.

Schröder lovte da han vant valget i 1998, at de skulle senke arbeidsløsheten betydelig. Hvis de ikke greide det, fortjente de ikke å bli gjenvalgt, sa han. Under hans regjeringstid har arbeidsløsheten økt katastrofalt, nesten. Valget i 2002 vant han (SPD) pga. Schröders bastante nei til å delta i krigen i Irak. Ellers ville han vært feid av banen allerede da.

Jetzt har er aber fertig - zweifelsohne.

DET ER BARE EN HAKE: Fordi fremgangsmåten er såpass tvilsom, må nyvalget godkjennes av både landets president og Bundesverfassungsgerichtshof. Det er slett ikke alle eksperter som er sikre på disses godkjenning. Da ville det være tidenes politiske latternummer i Tyskland. Alle partiene har nemlig forlengst begynt å forbere valgkampen...

 

 

Mega CIA-skandale i Tyskland


Dette skriver Aftenposten Nett 08.12.05 kl 23.59
Rice overbeviste europeerne

Utenriksminister Jonas Gahr Støre tror på Condoleezza Ricé forsikringer om at CIA ikke har drevet ulovlig fangebehandling.

Aftenpostens korrespondent ALF OLE ASK Brussel
--------------------------------

Dette skriver vi:

Jøss. På Tysklands nest største TV-kanal, ZDF, nettopp, var det iallfall ikke mange som var overbevist!! Das Gegenteil!

Meget høyrangige representanter for alle partier var samstemte om at full oppklaring må til. Har aldri sett en så fullstendig enighet blant partiene noen gang.

Dette blir BIG i Tyskland!

En tysk borger ble bortført av CIA, og satt tilsammen 5 mnd i fangenskap i forskjellige land, slik allmen kjennskap er pr dags dato, uten grunn. Man mener han ble forvekslet med en til terror troverdig ekstremist, fordi de hadde likt navn. Mon dette blir omtalt i norsk presse?

Dette var det ene punktet de diskuterte.

Det andre var at det skal være brakt på det rene at CIA har foretatt 800 flyvninger med mellomlanding i Tyskland, hvorav en stor del antas å være fangetransporter. I så fall, har de ifølge avtaler mellom landene meldeplikt, om at de lander med fanger. Dette er ikke meldt tyske myndigheter en eneste gang.

Det tredje punktet, var at amerikanerne de siste årene har laget sine egne definisjoner på hva som er tortur. De regner det visstnok ikke som tortur, når ikke fysiske skader vises etter torturen. Slag med flat hånd i ansiktet, er for dem f. eks. ikke tortur. Heller ikke å henge opp noen i bena, med hodet dyppende ned i vann, og true med å drukne dem.

At man nesten drukner, gir ikke synlige fysiske skader.

På alle disse tre punktene var de meget høytstående representantene fra CDU, FDP, SPD og ei fra Amnesty, helt enige. Og det ble snakket krystallklart.

Saken kommer til å ta virkelig fart i neste uke.

09.12.05 kl 02.13, Odd Magne Hansen

Etterskrift 15.06.07

Mannen, med tysk statsborgerskap, som var bortført av CIA, og satt 5 mnd i fangenskap, Khaled el Masri, har uttalt seg foran komiteerer i Bundestag, og i en ennå ikke avsluttet rettsak der han krever oppreisning. Det fremkommer liten tvil om at bortføringen fra CIA-folk var rettstridig og uten reelt grunnlag, bortsett fra antageligvis feilinformasjon.

El Masri har hatt store psykiske problemer etter hjemkomsten og alt oppstyret, og kom i skade for å påstifte brann i et supemarked en lørdagsnatt. Han sitter nå på psykiatrisk avdeling på et fengselssykehus.

Murat Kurnaz, tyrkeren som var bosatt i Bremen, og havna i Guantanamo, og ble der i 4½ år, kom hjem til Tyskland 24. August 2006, og gjennomgår samme prosedyrer som el Masri.

Bundesinnenminister Wolfgang Schäuble (CDU) uttalte seg kritisk. "Et godt råd til våre amerikanske venner, er at de bedriver forsvaret av vår frihet og rettsordning på en måte som ikke kaster fundamentale prinsipper i vår rettsordning overbord.“ Kanzlerin Merkel har også gjentatt uttalt seg i klare ordelag kritisk til CIA-fremgangsmåtene.

Her en svært relevant link for tyskkyndige:

http://www.stern.de/politik/deutschland/:Krieg-Terror-Merkel-CIA-Gef%E4ngnisse/569748.html

 

 

02.01.06:

Tysk TV:
Vi har løst Kennedy-mordsakenLøsningen lå i Mexiko

Et dokumentarprogram på Tysklands største TV-kanal, ARD, mener å ha funnet løsningen på gåten om Kennedy-mordet: Hvem stod bak?

Og løsningen er: Castro. Kuba. Den kubanske hemmelige utenlandstjenesten G2. De har til og med fått en levende, virkelig, navngitt, i opptakene gjenkjennelig person til til å si: "Det var oss."

Mannen heter Oscar Marino, og var medarbeider i G2 i 1963.

Lee Harvey Oswald var 6 dager i Mexiko City i september 1963, og hadde da møter med kubanske ambassademedarbeidere. Den kjente dokumentarfilmeren Wilfried Huismann har arbeidet og drevet research i fem år med sitt team i USA og Mexiko.

Programmet sendes 6. januar.

02.01.06 kl 15.23, Odd Magne Hansen

PS 6. januar:

Etter å ha sett programmet, sitter vi med en følelse av at det er sannsynlig at det kan ha vært slik det hevdes. Men noe bevis blir ikke levert.

President Johnson skal ha vært overbevist om at Cuba stod bak, men forbød sine instanser å følge sporet, eller å snakke om det. Grunnen skal ha vært at Johnson fryktet atomkrig - dette var kun et år etter Cuba-krisen. Han fryktet dessuten, dersom dette kom ut for offentligheten, at det skulle føre til en omfattende oppstand fra høyreorienterte i USA, og at denne en oppstanden kunne komme ut av kontroll.

Jack Rubys rolle ble ikke behandlet i programmet. Han var mannen som foran løpende TV-kameraer skjøt Kennedy-morder Oswald to dager etter mordet på presidenten.