Nordic Walking    -    The New Life    Style   2007

Nordic Walking er trendsportart nummer 1 i Tyskland. Det er blitt så populært, at alt det står "Nordic" foran, er en garantert suksess. Euroene strømmer i strie elver, fra sunnhetsbevisste tyskere inn i sportsforretningene, og videre inn i kassene til produktprodusenter, og derfra videre til PR- og reklamebyråer. Vi har i velvillig forståelse tatt for oss fenomenet, og satt sammen ei side bestående av Nordic Spass, Fun, Fleip og Gøy - og noe seriøst til slutt. Det er nemlig sunt å bevege seg. Her kan du klikke deg fram til bilder og filmsnutter du aldri vil glemme - om du er bevegelsesinteressert!

Also - los geht's, først med Nordic Walking, så tar vi for oss Nordic Cruising, deretter litt Nordic Sex, og - glem for all del ikke Nordic River Crossing, og Nordic Walking Slalåm, og, og, og... Nordic Walking By Night og - Nordiske valker!


Til slutt - og samtidig for å gi en forsmak på hva man går glipp av hvis man ikke klikker seg inn på våre andre Nordiske Aktiviteter - Nordic Ladder Climbing!!

(Et klikk på bildene forstørrer noen av dem. For å komme tilbake til samlesiden igjen, klikk på "tilbake" på verktøylinjalen.)
Og her en liten filmsnutt med demonstrasjon av
Nordic Walking - the correct and serious way:
Og en sportslig utgave.
Med lange staver og trøkk!!
Og supersportslig - med oppoverbakke!!!
(Beklager stormen som uler om ørene...)
(Klikk på bildene, og movien starter.)
Tyskland-siden Til toppen

Nordic Dancing!!
Nordic Crusing mit Rücksack!
All fotos: ©Odd Magne Hansen

Til slutt tar vi med bevisene på at Nordic Walking og Nordic Cruising er seriøse sportarter, som man uten tvil skal ta alvorlig. Og vi unnlater ikke å nevne at
selgerinnen i sportsforretningen i Nesselwang stolt fastslo at Nesselwang Bundesweit er det mest anerkannte Centrum für Nordic Walking,
med 8 instruktører med høy faglig kompetanse, og at flere av dem har studert sport på høyskole.

Og ikke minst: Nesselswangs befolkning har bidratt med de fleste kilometrene til "Walking Around The World"! (Jfr. plakat.)