(22. august 2001)

Flaggermusinvasjon på soverommet _________________________________________________________________________________

De fikk seg et nokså digert sjokk, det ekteparet i Berlin som gikk inn på soverommet til nattens gjøremål søndag kveld. Fruen, anende fred og ingen fare, gikk inn til nattelosjiet. Da hun slo på lyset, ble det liv på soverommet! Ikke mindre enn rundt 70 flaggermus flakset plutselig omkring, det blafret i vinger og svirret svarte, flyvende gjenstander i ett tett kaos i alle høyder i vill fart. Fruen følte seg som i et overbefolket fuglebur, nesten som i Hitchcock-filmen "Fuglene", uttalte hun til telegrambyrået dpa.

"Plutselig var de overalt, bak bilder, under sofaen, tilogmed i badekaret satt det flaggermus." Leiligheten var først neste morgen fri for flagrende mus. Ekteparet måtte sove natten gjennom med åpent vindu, slik at utfluktsbanen var åpen.


I Nürnberg gikk det fredeligere for seg, der fikk ei dame "bare" omkring 50 flaggermus inn i leiligheten. Politiet ble tilkalt, og hjalp til med å rydde de flyvende, flaksende dyrene vekk. Inntrengerne skal visstnok ha vært dvergflaggermus.

dpa melder at Berlin er Tysklands flaggermushovedstad, der finnes tilsammen 17 av de 21 artene som forekommer i Tyskland. Første week-end i september arrangeres i Berlin igjen den Internasjonale Flaggermusfestivalen.


Da var vi selv heldigere. Men vi tilstår et mindre sjokk: Vi ble bare møtt av en flaggermus, da vi for tre kvelder siden gikk inn på soverrommet. Vill fart rundt og rundt i rommet, høyt og lavt. Radaren virket imidlertid, den støtte ikke mot vegger eller møbler, og etter vår meget raske retrett fra rommet, var lettelsen stor da vi atter åpnet soveromsdøren: Musa var ute!


All tekst: ©Brage Forlag     Historien er meldt av Stuttgarter Zeitung


Goethes hjemmeside       Odd Magne Hansens hjemmeside       home


"Småsaker"