BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG             BRAGE FORLAG      
      - S P O R T S A V I S E N -             - S P O R T S A V I S E N -      

15. januar 2008:

 

ARD hevder i kveld at 20 tyske lang-rennsløpere og ski-skyttere er mistenkt for bloddoping


Det er i forbindelse med blodoping-skandalen med østerrikske ski-skyttere og langrennsløpere under OL 2006 at etterforskerne nå har kommet frem til at et helsemedisinsk firma i Wien har bedrevet bloddoping av 30 tildels verdensstjerner i langrenn, sykling og ski-skyting.

Michael Rasmussen skal ha vært en av kundene.

Navner på mistenkte regner etterforskerne med vil flyte ut til offentligheten de nærmeste dagene, kanskje allerede i morgen. Det skal visstnok være tyske verdensstjerner innblandet.

Navn på 4 sykkelryttere som skal ha vært kunder der, er allerede offentliggjort. Den av disse som i Norge er mest kjent, er Michael Rasmussen, som ledet Tour de France inntil han ble utestengt fra sitt eget lag, fire etapper før slutt, fordi han var mistenkt for å dope seg.

Blodtilførselen av eget tidligere avtappet blod til utøvernes kropper, skal ha skjedd på søndagsmorgener, da laboratoriet egentlig var stengt.

Her er link til artikkelen på ARD.

21. januar 2008:

ARD måtte ro tilbake i langrenn- og skiskytingdopingsaken

De av ARD uten navnegjengivelse anklagede 20 tyske utøverne i skiskyting og langrenn kan foreløpig puste lettet ut. ARD måtte nemlig snu robåten, og skåte hjem igjen.

Dette må ikke nødvendigvis bety at det de hevdet var uten bunn i virkeligheten. Men, som de selv hevdet, de er ikke i stand til å levere beviser for påsatndene på det nåværende tidspunkt.

ARD gikk derfor ut på direkten, og ba om unnskyldning for de påstandene de kom med.

Rykter sier at de det gjelder, er utøvere som ikke lenger er aktive. Både blodbanken i Wien, Human Plasma, og det tyske ski-forbundet, har avvist påstandene til ARD.

Det første massemediet i Tyskland som tok saken grundig opp, var Sueddeutsche Zeitung. Men om det her bare ryker, og ikke har brent, se det, det vet ikke vi så mye om...


17. februar 2008, kl. 23.35:

Navner på angivelige bloddopere i Wien

Uschi Disl, som la opp etter OL-sesongen 2006, Ricco Gross, som la opp etter sesongen 2007, Michael Greis, som tok OL-gull i Torino 2006 og VM-gull ifjor, men bare fikk stafettbronse og mixa gull i år, Michael Rösch, stafettbronse i år, samt Alexander Wolf, med individuell bronse samt VM-gull i mixa og bronse i stafett i år.    (Kilde: Sonntag Aktuell)

16. februar 2008, kl. 10.49:

Ny utvikling i langrenns- og skiskytingsbloddoping-saken i Wien

Ifølge det tyske telegrambyrået sid har en detaljert anonym anmeldelse brakt bevegelse i saken om boldbanken i Wien, som skal ha vært behjelpelig med tapping og tilførsel av egenblod for utholden-hetsidrettsfolk. 16 i anmeldelsen navngitte østerrikere skal være mottagere av tjenestene, og ti tyskere.

Flere OL-vinnere
Tilsammen 31 utøvere står på lista, og 5 av dem mangler foreløpig "statstilhørighet".

Det skal dreie seg om flere OL-mestere. Blant de 31 på lista befinner det seg forøvrig ikke bare vinteridrettsutøvere, men også sykkel-ryttere.

16.02.2008, kl. 13.10.
Siste:

OL- og VM-vinner og Norgesvenn med tidligere norsk kjæreste, mannen som la opp etter fjorårssesongen, mannen som i dag også gjennomførte sin kommentatoroppgave som ekspert ved ZDF, Sven Fischer, har bekreftet at han står på bloddopinglista.

Han benekter plent enhver befatning med doping. Det tyske forbundet er bestyrtet, og treneren for skiskytterne, Frank Ullrich, mener det foregår en løgnaktig kampanje mot sportsgrenen skiskyting.

30. desember 2008, kl. 11.52:

Langrenns- og skiskytings-dopingsaken i Wien ser ut til å løses opp i lufta

Det går mot slutten på året, og vi har nylig mottatt en melding om at en anmeldelse av annet sted på siden nevnte ski-skyttere til Statsanwaltschaft München er henlagt. De kunne ikke finne holdepunkter som rettferdiggjør videre etterforskning, heter det i meddelsen deres.


Ikke mistenkt: Michael Greis

Fotball-linker
            
Tilbake til
Tyskland-siden
Tilbake til
Den norske Bundesliga-siden
Baksiden
Johann W. Goethe-siden
Texte auf Deutsch
Store nyheter i Tyskland
Smånytt fra Tyskland
Tysklands-opplevelser
Brage Forlag-siden
Sitat-siden
Rock- og Pop-siden