Du er fortsatt på Tyskland-siden
bl. a. med artikler om:

Cold Irons Bound     Dylan     Marianne     Young     King     Jackson     Brown     Temptations     Supremes

Matthäus     Fjørtoft     Bundesliga     Svalbardposten     Åpningssiden     Home


Old Boys-gutta brevveksler

Stuttgart, den 15. November 1998.
Hallo Torgeir!

Gutta her er mye ballsikrere enn oss på Nordlyng, det balltekniske sitter hos alle, uten at du er sikker med ballen og ikke mister den vekk, er du ikke særlig velkommen her. Da får du få pasninger. Til gjengjeld markerer de ikke særlig, bare akkurat foran mål. Og løpsstyrken er veldig variabel, enkelte er temmelig løpssterke, men halvparten løper mindre enn Old Boys på trening på Nordlyng - nåja, det er vel litt variabelt der óg. Men det forekommer nesten ikke at noen dribler bort ballen, det er virkelig sant. HERLIG! Det er jo håpløst hos oss Nordlyng-oldboysgutta, der dribler de fleste av de "beste" ballen bort hele tida, uten å gidde å tenke på å passe til udekket medspiller, som de syns er dårligere enn dem selv.

Og pasningene på våre treninger går nesten aldri til motspiller. Alle er ballsikre, har pasningsfot, og slår mest sikre pasninger. Det henger jo også sammen med at markeringene på banen er litt mangelvare. En blir jo så sliten av å løpe etter en fyr for å markere, da har man ikke pust til å storme i angrep etterpå!

Fotballhilsen Odd

PS: Flaut i kneippa over garderoben etterpå, da TV-speakeren sa at kveldens ovverraskelse var at Norge bare greidde uavgjort mot Albania! Men gøy å se at Finland banka Tyrkia! Og Slovenia slo Lettland (Latvia). En fyr på treninga kommer fra Slovenia. I går holdt jeg på landet hans!Oslo, 19. november 1998.

Hei Odd!

Vi har begynt innetreningen på lørdagene. Der er det bra oppslutning og høy intensitet. Jeg er enig med deg med det å gå med ballen til du mister den i stedet for å passe til en bedre plassert. Det er en ukultur som kommer helt fra barnefotballen. Den er veldig rotfestet. Man gjør en vurdering av pasningsalternativene og hvis du synes alternativene er dårligere i fotball enn deg, velger du å beholde ballen.

En far fortalte en gang at hans sønn kom hjem, og sa at han var blitt tatt til side på en trening og under tomannshånd fortalt at det var enkelte personer han ikke skulle sende pasninger til. Det var selvølgelig de dårligste på laget. Slike holdninger vil ødelegge mye av moroa med det å spille fotball og er kanskje en av årsakene til at mange fotballag går i oppløsning i ungdomsåra. Man blir jo lei av å se enkelte spillere fly rundt og "hovere" hele tiden.

Jeg har også vært med å trent et 14 års lag det siste året. Der har jeg trent 7-erlager som jo egentlig er et annetlag. Det er ganske påtagelig å se hvor flinke de er til passe når de trener sammen med 11-erlaget, og hvor vanskelig det blir når 11-erspillerne ikke er der.

Grunnen til at dette skjer er at vi ikke har vært flinke nok til å få gjennomført dette på et tidlig nivå. Vi har ikke vært flinke nok til å få med alle på laget fra starten. Vi fikk endel lettkjøpte seire da de var små, og når de nå er blitt større, klarer vi ikke å plukke av dem holdningene.

Det er tydelig at det har de vært mye flinkere til i Stuttgart og kanskje også ellers i Tyskland.

Ha en god dag!
Hilsen Torgeir.


Synspunkter på spillekultur på barnenivå eller i lavere divisjoner? Skriv kort eller langt. Alle bidrag er velkomne!

Innlegg            
Tyskere er ingen pyser. I denne snødybden trente Old Boys-laget til Stuttgart-West, med spillere opptil 52 år gamle. En stakkars nordmann stivnet totalt etter kort tid.

På den annen side, da tyskerne fikk se et par av våre gode, gamle lærstøvler med solide norske ispigger, fikk de sjokk. "Hei, se hva de gærne vikingene spiller med", lød det høylydt, til imponert, redd, rå latter. Nordmenn kalles her stort sett vikinger, og alle fordommene om vår villhet var bekreftet. Strengt piggforbud ble nedlagt omgående.

Legg også merke til klubbhuset på bildet, som har garderobe og kjeglebane i kjelleren. Ei kasse øl med 5,1% alkohol før og etter dusjen, deretter opp trappa til mer øl og vin i klubbkneipa. Det blir godt miljø av sånt!

Ellers fortalte Stuttgarter Zeitung for en stund siden om en gruppe spillere, som en gang i uka gjennon de siste 50 år har trent fotball sammen. "Man må ikke nødvendigvis løpe så mye, hvis man ikke er i stand til det," uttalte en av de meget gamle old boys-spillerne, en 73-åring, "men jeg stiller alltid opp, så sant jeg greier å gå."

       Tysk tekst


Fjørtoft: Neuer Norweger bei Eintracht Frankfurt - Interwiev in der Frankfurter Rundschau


Beckenbauer med Goethe-dikt på CD-Rom?Til toppen

 Bundesliga-siden 


Lover nytt stoff med snarlige mellomrom!

Send din mening!

E-mail til red. Odd Magne Hansen