25. juni. -00:

Baumann frikjent - greidde OL-kravet
Gebrselassie vant i Nürnberg på 13.01.07 - Baumann nr. 7

På den internasjonale sportsfesten i Nürnberg i dag, løp Dieter Baumann sin første konkurranse etter at han ble sperret pga. dopingmidler i to urinprøver. Etter uendelig mye styr, opphevet det tyske fri-idrettsforbundet suspensjonen fredag 23. juni - og 33-åringen var ikke sen om å gå på startstreken.

(Odd Magne Hansen)

Jevnt løp
Baumann la opp sitt eget løp mot klokka og OL-kravet på 13.25, og greidde det med glans, med tiden 13.18.78 - tysk årsbeste. At de store stjernene slo ham, var av mindre betydning, det viktigste for Baumann var å klare kvalik-kravet.

Vi sier vel møtt, Dieter, i Australia! Om nå ikke det internasjonale friidrettsforbundet skulle være av en annen mening, og dog suspendere ham...


5. jan. -00:

Europamester Kallabis mistenkeliggjøres
Skandalen vokser og vokser, laboratoriet supendert

Hvem har brakt nandrolon inn i tannkremen til Dieter Baumann? Dette er for tiden timillionkronersspørsmålet i tysk presse, og hos påtalemyndigheten. Til nå er flere vitner avhørt, og særlig en treningsleir i St. Moritz er gjenstand for etterforskernes undersøkelser. Tilstede i leiren var også Baumanns landslagskolleger Demian Kallabis, europamester på 3000m hinder 1998, og hans trener, Stephane Franke, bronsemedaljevinner bak Baumann på 10 000m i samme EM.

(Odd Magne Hansen)

Begge er kjent som uvenner av Baumann
Etter at disse to overraskende tok medaljer i EM, kom de sterkt i søkelyset for mistanke om å ha dopet seg, da det i ettertid ble kjent at de hadde fått den tyske landslagslegen til å sette en dopingskjulende sprøyte på seg, inneholdende middelet HES. Baumann, årelang meget ivrig dopingmotstander, ytret seg slik i saken at det skal ha falt disse to tungt for brystet.

Det er en mindre kjent langdistanseløper som sov hos Baumann i St. Moritz, som på direkte spørsmål fra etterforskeren ikke har utelatt muligheten for at en av disse kan ha byttet ut tannkremtuben til Baumann med en dopinginfisert en. En massør benyttet leiligheten til Baumann som massasjerom, og flere var derfor innom til behandling, bl. a. Franke og Kallabis.

Vel, i øyeblikket nås ikke Kallabis og Franke av etterforskerne. De er nettopp reist på en lengre treningsleir i Kenya...

Vi for vår del, mener som så: Noe tyder på at det her ikke dreier seg bare om sunne legemer og sunne sjeler. Vi venter i spenning...

Senere PS:
Ikke uventet har hr. Kallabis pr. presseuttalelse meldt seg ikke skyldig.

Laboratoriet suspendert
Og det tidligere anerkjente og godkjente dopinglaboratoriet i Köln er blitt suspendert for å ha opptrådt hjelpende for Baumann, ved tildels på eget initiativ å ha undersøkt alle matvarene i Baumanns hus, etter dop, for om mulig å finne en forklaring på dopblodprøvene, som kan gjøre Baumann uskyldig. Det har de aldri gjort for andre utøvere - og de kritiseres derfor for å ha opptrådt partisk.


4. des. -99:

Doping i Dieter Baumanns tannkrem!
Skandalen vokser

Tannpastatuben sprøytet inn med Nondrolon gjennom tubeåpningen. Det er resultatet fra en altomfattende undersøkelse dopinglaboratoriet i Køln har gjort av samtlige næringsmidler som befant seg i Baumanns hus da den positive urinprøven ble oppdaget.

(Odd Magne Hansen)

5 minutters tannpussing ga 100 ganger tillatt verdi
Denne enorme verdien så dagens lys da laboratoriesjef Professor Wilhelm Schänzer i dopinglaboratoriet i Køln lot en av sine medarbeidere pusse tenna i 5 minutter med tannkremen til Baumann. Dermed synes kun et spørsmål å gjenstå: Hvem bragte Nandrolon inn i tannpastatuben til Dieter Baumann?

Politiet tar saken
Baumann har politianmeldt funnet, og etterforskningen er i gang. Vi venter i spenninng...

Dieter Baumanns største prestasjoner:
I OL på 5000m har Baumann i de siste 3 OL følgende serie:
1988 Sølv
1992 Gull
1996 5. plass

I EM:
1998 Sølv 10 000m


 Baumann tatt 

Fra Bundesligasesongen 1998/99:

Hertha - Rostock 2-0

Bayern-Hertha 1-1

Hertha mot Champions League

Norske i Bundesliga


Og:

10 på topp - spillerne med flest landskamper i verden

Odd Magne Hansens hjemmeside

 Sluttabellen 1999 NY BOK:
Erotikk
og
videnskapskritikk
 Bundesliga-siden 

Stor-nyheter i Tyskland
Smånytt fra Tyskland
Tysklands-opplevelser

Bob Dylan-siden
Tyskland-siden

 Bundesliga-siden 

All tekst: ©Brage Forlag

____________________________________________________________________________________________